Op verzoek van biljartvereniging ZBC uit Zwolle hebben wij deze finale overgenomen. Twee van onze leden waren hiervoor geplaatst, Jan Fokke Kramer en Cees van Otterloo, en er waren wat onduidelijkheden of deze finale dan wel of niet met de zaterdag als laatste speeldag gehouden kon worden. Door deze in goed overleg over te nemen was dit in ieder geval opgelost.
Vrijdag namiddag om 18.00 uur werd er aangevangen en werden er mooie partijen verspeeld, met aan het eind van de avond de bovenste plek voor Jan en een plek onderaan voor Cees. Door het afzeggen van een speler moesten wij deze finale met zeven deelnemers afwerken, dus voor elke ronde was er een speler vrij.
Zaterdag morgen om 10 uur werd er weer aangevangen en waren er tot aan de 5e ronde 4 kanshebbers, wat uiteindelijk resulteerde in drie spelers met elk 8 punten, welke bij aanvang van deze laatste en beslissende 6e ronde nog kampioen konden worden, namelijk Jan Fokke Kramer die tegen Albert Plender moest spelen en AB Severs die tegen zijn clubgenoot Henk Fijn moest aantreden.
In deze laatste ronde werd er op overtuigende wijze gewonnen door Jan, die hierdoor zijn directe tegenstander naar de derde plek verwees, want AB Severs won ook zijn partij van Henk en werd hierdoor tweede, met een gelijk aantal punten als Jan, maar een lager moyenne (dus mochten wij Jan terecht uitroepen tot de kampioen van de Districtsfinale Bandstoten vierde klas.
Voor Cees verliep deze finale dramatisch door al zijn partijen te verliezen, maar zo gaat het in de sport, men wint en men verliest.
De gewestelijke finale, dus het vervolg op deze finale wordt bij biljartvereniging De Pomerans in Zwolle gehouden, en inmiddels heeft onze wedstrijdleider Klaas van Kuijk al een mail richting Zwolle verstuurd met het verzoek om deze finale ook op een zaterdag te doen eindigen zodat Jan hieraan mee kan doen. Wij wachten in spanning af hoe hier op wordt gereageerd.
Tot onze vreugde werd ons door de overige deelnemers aan deze districtsfinale meegedeeld dat men De Pomerans zal benaderen met het verzoek om rekening met Jan te houden, zodat er ook recht wordt gedaan aan de sterkst mogelijk deelname aan deze gewestelijke finale, en niet door een lager geplaatste speler die dan opschuift in de rangschikking.
Wordt dus vervolgd . . .

Eindstand na ronde 7

Nr Naam Moy Pnt
1 Jan F. Kramer 10 3.127
2 Ab Severs 10 2.986
3 Albert Plender 8 2.762
4 Douwe Hovinga 6 2.579
5 Alex Mooiweer 6 2.557
6 Henk Fijn 2 2.120
7 Cees van Otterloo 0 1.789

Bron: Klaas van Kuijk