w

In het weekend van 23-25 oktober werd bij biljartvereniging DOS Hattem wederom een dubbel NK gehouden.
De 12 ereklassers libre groot en de 8 finalisten van het ankerkader 57/2 1e klasse speelden beide om de Nederlandse titel.
Gertjan Veldhuizen werd donderdagnacht ziek en moest zich helaas afmelden dus voor aanvang van het toernooi moest er nog een nieuw schema gemaakt worden. 1 poule van 5 en 1 poule van 6 is verre van ideaal maar het was niet anders.
Iedere ochtend werd er om 10 uur begonnen, het niveau bij de ereklassers was erg hoog, vele partijen gingen uit in 1 beurt en bij beide kampioenschappen was de het spannend tot aan de laatste partij.
Uiteindelijk gingen Demi Pattiruhu, Sam van Etten, Raymond Swertz en Erik van der Linden door bij de ereklassers naar de kruisfinales.
De beide kruisfinales werden beide in 1 beurt uitgetikt, Sam versloeg Raymond en Demi versloeg Erik. Derde werd Raymond die in 1 beurt Erik versloeg en kampioen werd Demi die Sam in 1 beurt (350) versloeg. Er werden moyennes genoteerd over het hele toernooi die echt super waren, 16 keer ging een partij in 1 beurt uit.

w

Bij de 57/2 was het een heel spannend toernooi waarbij tot de laatste ronde nog 5 kanshebbers waren, Roland Deelen verspeelde zijn kansen door de laatste 2 wedstrijden te verliezen. Raymond van Garderen werd de terechte kampioen want in zijn laatste partij maakte hij een serie van 195 en mede daardoor werd in de kampioen van Nederland.
Het gehele weekend zat de Bep van der Walzaal stampend vol en mede daardoor was het een zeer geslaagd weekend.
Spelers, arbiters en de biljartvereniging DOS gingen zeer voldaan naar huis.

Bron: tekst en foto’s DOS Hattem, Gerrit Hoogers