Team kampioenen competitie

seizoen 2017 / 2018

De avondcompetitie seizoen 17/18  van het KNBB district Zwolle e.o. zit er weer bijna op. Alleen de teams die doorgaan naar de Gewestelijke tussenronde moeten nog vol aan de bak. De overige teams kunnen zich alvast voorbereiden op het volgende seizoen.

Hieronder een overzicht van de Kampioenen en de teams die doorgaan naar de tussenronde.

In de B1 klasse werd HGL 11 duidelijk de  kampioen gevolgd door HGL 12.  Steenwijk 11 werd nog net derde,  HGL 13 op percentage achterlatend  en plaatst Steenwijk 11 zich dus ook voor de tussenronde.

Op de foto  HGL 11:  Bertus ten Napel ,  Jan Kramer en Maarten Nentjes,  vaste speler Kees Captein ontbreekt op de foto.

In de B2 klasse heeft de Pomerans 21 het hele seizoen gedomineerd  en zelfs de 15 punten aftrek in het begin van de competitie kon het team zich wel permitteren.  De Schout 21 eindigde knap als tweede. In de laatste wedstrijd moesten ze tegen elkaar, in een fantastische sfeer met veel publiek won de Schout en stelde het zo de twee plaats veilig.

Op de foto het kampioensteam  de Pomerans 21.  (Voorgrond)  Jan Bulthuis, Rob Kolenbrander en Hannes de Vries, (achter)  Johan Kappers, Arie Fiet, Geert Kamphuis en Henk van Dijk.

In de C1 klasse is het sterke HBC 1 verdiend kampioen geworden, hoewel HBC 1 het hele seizoen bovenaan stond was het Steenwijk 1 dat nog angstvallig dichtbij kwam. In de (aller) laatste partij van Steenwijk lag het kampioenschap voor het grijpen maar het lukte net niet de partij te winnen en zo kon HBC 1 opgelucht adem halen.

Op de foto: Peter Schuitema, Guus Oosting , Jan Kohl en Sau Pham. Harry Lichtendonk was tijdens de huldiging niet aanwezig.

In de C2 klasse werd HGL 1 kampioen en hoewel het op het laatst wat moeizaam verliep is de titel niet echt in gevaar geweest. De Trefkoele 1 werd tweede en dat mag gerust een prima prestatie genoemd worden.

Op de foto Kampioen HGL 1. v.l.n.r. Lub Bos, Egbert Feenstra, Bertie Weerstand, Geert Kofferman, Bertus ten Napel en Arie van Urk.

In de C3 klasse die uit 2 poules bestaat is het ongemeen spannend. In de C3 –poule A maken UBC 2016  en de Pol 1 op maandag 30 april ’18 uit wie de poulewinnaar wordt. In Poule B wist de Pol 2 in de laatste uitwedstrijd tegen (toen nog de koploper) de Trefkoele 2  te winnen en zo met 1 punt (!) voorsprong de competitie te beëindigen,  de Trefkoele met lege handen en teleurgesteld achterlatend!

In de C4 klasse wist het ’t Akkertien de titel te prolongeren en hoopt men, net zoals verleden seizoen het Nederlands kampioenschap weer te halen. De tweede plaats van de IJssel 2 is zonder meer knap als verrassend te noemen.

Op de foto, Jan-jurrien Jongman, Martijn Rietberg en Anita Jongman. Vaste spelers Berend van der Laan, Alwin Rietberg en Dick Spans ontbreken op de foto.

Namens het bestuur van het district Zwolle e.o. wensen wij de teams die ons in de gewestelijke tussenronde   gaan vertegenwoordigen veel succes. De poule indelingen en uitslagen van het Gewest Noord Oost Nederland zijn te vinden op BiljartPoint

Namens het bestuur,
Jan Westerbeek