Nieuws van de voorzitter

9 april 2021

Aan alle biljarters, leden, vrijwilligers van het KNBB district Zwolle e.o.

Het biljartseizoen 2020/2021 kan door het coronavirus als verloren worden beschouwd. Slechts een paar competitieronden  zijn er door de teams  gespeeld. In een enkele klasse zijn de PK wedstrijden volledig uitgespeeld.  Op 15 oktober 2020 werd alles stilgelegd.  Inmiddels is besloten dat de competities en PK’s niet worden hervat. Ook de regiofinales en het Nederlands Kampioenschap (te Nieuwegein) gaan niet door. De KNBB is nog wel van plan om eind juni 2021 een biljartevenement te organiseren in Nieuwegein. Eind april 2021 wordt hier een beslissing overgenomen of dit door kan gaan. Als districtsbestuur zijn we al begonnen met de procedure van  selectie/aanwijzing  van de spelers.  Als district Zwolle mogen we voor elke klasse 1 speler inschrijven, dit geldt zowel voor de avond- als dagcompetitie. Verdere informatie over dit biljartevenement zal na verwachting begin mei 2021 volgen.

Dan komt er toch weer een moment dat wij aan het seizoen 2021-2022 moet gaan denken. We gaan er vanuit dat de PK’s en competities eind augustus 2021 gewoon kunnen starten. De voorbereiding gaan net al andere jaren gewoon van start. De competitieleiders en PK wedstrijdleiders zullen de verenigingen vanaf eind april 2021 de inschrijfformulieren doen toekomen. Wat betreft de startmoyennes voor het volgende seizoen  kunnen wij ons vinden in het voorstel van de KNBB.

Landscompetitie

Het seizoen ’20-’21 wordt door het coronacrisis niet uitgespeeld, daarom wordt het startgemiddelde opnieuw vastgesteld voor 2021-2022.  Een vraag hierbij is: Wat doen we met nieuwe spelers die al 4 wedstrijden  hebben gespeeld dit seizoen? Omdat  we het seizoen ’20-’21 als niet gespeeld beschouwen en beginnen we dus allemaal met het voornoemde startgemiddelde. Nieuwe spelers met een NO blijven dus nieuwe spelers.

Persoonlijke Kampioenschappen

Wat de persoonlijke kampioenschappen betreft, stellen wij voor om het gemiddelde te bepalen aan de hand van de actuele situatie. Dit betekent dat spelers die inmiddels voorrondes en finales hebben gespeeld, hun gemiddelde volgens de reglementen meenemen naar het nieuwe seizoen 2021-2022. Spelers die geen voorwedstrijden of finales hebben gespeeld blijven op hetzelfde startgemiddelde staan van het seizoen 2021-2022. 

Het districtsbestuur Zwolle e.o. wenst iedereen een goede zomer toe, waarin we misschien voorzichtig aan een vakantie kunnen denken of andere leuke activiteiten gaan doen. Het belangrijkste is natuurlijk dat we gezond blijven.

Alvast veel succes in het komende seizoen toegewenst met mooie resultaten.

Namens het districtbestuur

Jan Westerbeek