Kerst- en Nieuwjaarsgroet

 

 

 

 

We staan op het punt het jaar 2020 af te sluiten. De voorbereiding voor de kerstdagen en het nieuwe jaar houden ons bezig. Door het coronavirus en de bijna volledige lock-down is niets meer vanzelfsprekend, veel dingen kunnen nu gewoonweg even niet, gezond blijven of weer gezond worden staat voorop. Voor ons als biljarters ligt alles stil, locaties zijn gesloten. Alleen degene die over een eigen biljarttafel beschikken kunnen hun training voortzetten, al zal motivatie vinden een puntje kunnen zijn. Toen we in september  begonnen met de competitie en de persoonlijke kampioenschappen konden we niet vermoeden dat op 15 oktober alle wedstrijden alweer stilgelegd werden. Gelukkig bleven de meeste biljartlocaties wel open maar door de sluiting van de bar/horecagedeelte vielen de inkomsten voor de verenigingen bijna geheel weg. Op 15 december volgde een sluiting van alle binnensportlocaties, onderdeel van een bijna volledig lock-down in Nederland.

Tot 19 januari 2021 weten we dat er geen wedstrijden mogelijk zijn. Hoe het daarna verder gaat weet niemand, de een ziet het positief in, de ander zal een negatief beeld voor ogen hebben. Als districtbestuur “hopen” we dat  er begin 2021 weer wedstrijden  mogelijk zijn. Wij hebben meerdere scenario’s klaar liggen. Uiteraard zijn wij als districtbestuur  afhankelijk van overheidsbesluiten maar ook de KNBB/KVC zal besluiten (gaan) nemen die van invloed zijn op onze keuzes. Denk hierbij aan het wel of niet doorgaan van de Regiofinales en de Nederlandse kampioenschappen. Volg de berichtgeving op www.carambole.nl

Als districtsbestuur willen wij  iedereen fijne Kerstdagen  en een goed 2021 toewensen in een goede gezondheid. De feestdagen zullen ongetwijfeld anders dan anders zijn, toch zal iedereen zijn best doen er toch iets moois van de maken. Wij hopen jullie gauw weer te ontmoeten.

Namens het KNBB districtsbestuur Zwolle e.o.                         

Jan Westerbeek

Voorzitter