De Pol 2 Kampioen C3 klasse

KNBB district Zwolle en omstreken
In een goed bezochte finale van de C 3 klasse tussen de beide poule winnaars de Pol 1 en de Pol 2 was de spanning om te snijden. Het was de Pol 2 die de eerste tik uitdeelde. Harm van Dijk rekende in een vlotte partij af met Gerrit Wienen. Na 20 beurten was de partij ten einde en de stand 12-6 was een opsteker voor de Pol 2. De partij tussen Lucien Koning en Dennis Slaat stond bol van de spanning, de spelers haalden hun normale niveau niet en wisten alle gaatjes te vinden en erg “lief” waren ze voor elkaar ook niet. Lucien maakte de partij voor de Pol 1 na 35 beuren uit, Dennis in zijn minste partij van het seizoen kwam niet verder dan 7 Belgische punten.
Dat betekende een tussenstand van 19-18 in het voordeel van Pol 2, verwaarloosbaar……maar toch! De laatste partij tussen Ton Ennik en Henk Kalf moest de beslissing brengen. Na een stroef en gelijk opgaand begin was het Henk die wegliep en 14 caramboles voorsprong kreeg op Ton. Plotseling kwam Ton geweldig terug en nam hij zelfs 1 carambole voorsprong. Toen maakte Henk de laatste 2 caramboles en besliste hij (opgelucht) het kampioenschap in het voordeel van de Pol 2. De ontlading maar ook teleurstelling was groot. Gelukkig gaan beide teams gaan door naar de tussenronde van het Gewest! Een mooie en spannende wedstrijd met veel publiek, een stukje reclame voor de biljartsport!
Jan Westerbeek

 

Met de spelers Dennis Slaat, Harm van Dijk, Anton van Dijk en Henk Kalf. De foto is genomen nadat de Pol 2 zich geplaatst heeft voor de Gewestelijke finale, proficiat!