Invoering BiljartProf voor de Persoonlijke Kampioenschappen

Seizoen 2019 / 2020

Aan alle verenigingen, secretarissen en deelnemers PK wedstrijden

Met de invoering van Biljartprof  voor de Persoonlijke Kampioenschappen in het seizoen 2019/2020 worden er een paar  veranderingen ingevoerd.  Een van de belangrijkste wijzigingen is dat voor de spelers die aan de PK wedstrijden van zowel de dag- als avond biljart deelnemen het hoogste moyenne geldt. Het hoogste moyenne geldt dan zowel voor de avond- als het dagbiljart.  Doet een speler alleen mee aan de PK’s van het dag-  of avondbiljart  dan geldt het bekende officiële moyenne. Bij een niet bekend  PK moyenne wordt gekeken naar het competitie moyenne of de eigen opgave van het competitie moyenne voor het seizoen 2019/2020. De invoering van de PK’s in Biljartprof moet in een zeer korte tijd gerealiseerd worden en heeft het bestuur  op maandag  22 juli 2019 een extra vergadering gehouden en daarbij zijn alle moyennes van de PK deelnemers vastgesteld. De eerder ontvangen PK indelingen zijn niet meer van toepassing, deze graag weggooien. Binnenkort ontvang u de nieuwe indeling van zowel de dag als avond PK’s.  Bij vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met het bestuur.

Hier volgen enkele voorbeelden:

Speler A:  libre: PK dag 2.06 , PK avond 2.31.  Zijn PK moyenne voor de dag en avond wordt  2.31.

Speler B:  libre PK dag 2.43,  PK avond 2.33.  Zijn PK moyenne voor de dag en avond wordt  2.43. In dit geval “promoveert”  speler B in het avondbiljart naar de 2 klasse libre.

Speler C.  libre PK niet bekend, PK avond niet bekend, Libre avond competitie 2.12. Libre dag competitie 1.89. Zijn PK moyenne voor de dag en avond wordt  2.12.

Speler D. (nieuwe speler)  PK libre niet bekend, PK avond niet bekend, Libre avond competitie niet bekend. Libre dag competitie niet bekend. Speler heeft zich voor de competitie seizoen 19/20 opgegeven voor 2.29. Zijn PK moyenne, als hij daar aan deelneemt  voor de dag en avond wordt  gesteld op NO 2.29.

Namens het bestuur,
Jan Westerbeek

Voorzitter KNBB District Zwolle en omstreken