gewest-fin-libre-5e-klasse

Afgelopen weekend 14,15 en 16 oktober 2016 werd door Bv. `t Akkertien de door de KNBB toegewezen Gewestelijke Finale 5e klasse Libre georganiseerd. Deelnemers waren Jan-Jurrien Jongman uit Vollenhove Alice van Dieren uit Hattem beiden uitkomende voor het district Zwolle e.o. Uiteindelijk speelden ze beiden geen rol van betekenis 7e en 8e plaats. Wel had Jan-Jurrien Jongman de kortste partij 17 beurten en een hoogste serie van 13 caramboles.

Jan Willem Nijman uit Dedemsvaart, Frans Wolf uit Britsum en Joop de Vries uit Tzum streden voor de plaatsen 4,5 en 6 de strijd om de 1e plaats was moeilijk er leek wel een vloek op te rusten elke keer weer als men op de eerste plek stond werd er weer verloren.

Uiteindelijk werd Willy Kastermans uit Vriezenveen 3e en Jelte IJszenga uit Groningen werd 2e en reserve voor het NK, Kampioen werd uiteindelijk Marcel Leeraar uit Delfzijl met 10 punten en hij gaat het Gewest N.O. Nederland vertegenwoordigen in Daarlerveen tijdens het Nederlands kampioenschap.

Foto en tekst aangeleverd door R.B. Jongman