w

In het weekend van 23-25 oktober vindt er wederom een dubbele NK plaats in de prachtige arena aan de Veenburgerweg te Hattem.

Dat de Nederlandse biljartbond blij is met een locatie als DOS Hattem is geen geheim meer, dat de locatie zich bijzonder leent om een dubbele NK te organiseren is inmiddels ook geen geheim meer, 2 matchtafels waar de hele grote jongens uit de ereklasse hun NK libre groot kunnen spelen en 6 kleine tafels waar in dit geval de grote jongens uit de kaderwereld hun NK 1e klasse 57/2 kunnen afwerken. Maar liefst 12 ereklassers spelen in 2 poules van 6 om de NK titel waaronder o.a. de titelfavorieten Raymund Swertz en Sam van Etten, de kampioenen van de laatste 2 jaar.

350 caramboles die soms in een half uurtje weg worden getikt door Swertz, een genot om naar te kijken. Lokale favoriet is de uit Kampen afkomstige Roy van Raaij.

Op de kleine tafel 8 kaderspelers die hun 200 te maken caramboles normaal gesproken in gemiddeld 10 beurten uit proberen te tikken.

Op iedere dag is de aanvangstijd 10.00 uur. Op vrijdag en zaterdagavond wordt er ook gespeeld en op zondag sluiten we af zo rond de klok van 17.00 uur.

Biljart tv zal ook weer aanwezig zijn en alle uitslagen en standen zijn te volgen via DOS Hattem.

Een ieder is welkom en de toegang is uiteraard gratis.

Bron: tekst door G. Hoogers, DOS Hattem, foto’s: Pieter Augustijn