Corona update KNBB

8 mei 2020

Beste secretaris/voorzitter,

Sinds onze laatste corona update is er veel gebeurd. In deze update praten wij u graag bij over de laatste ontwikkelingen zoals over de persconferentie en de noodwet. Ook zijn er weer wat regelingen bijgekomen die ook op de biljartwereld van toepassing kunnen zijn. Uiteraard kunt u alle informatie vinden op www.knbb.nl/coronavirus en staat het u vrij daaruit te delen op uw eigen websites en nieuwsbrieven.

Steunmaatregel 110 miljoen voor sportverenigingen huur en accommodaties
90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni 2020, en 20 miljoen euro naar sportverenigingen met een eigen accommodatie. Hier kunt u meer informatie terugvinden.
Zodra bekend is hoe er van deze regeling gebruik gemaakt kan worden wordt dit op www.knbb.nl gepubliceerd.

Noodwet en digitale ALV
De tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid is in werking getreden. De wet is van belang voor verenigingen en stichtingen.
Deze wet maakt het voor verenigingen en districten mogelijk om een volledig digitale algemene vergadering te houden, ook als dit niet in de statuten is opgenomen. De wet is op 24 april 2020 in werking getreden en is van kracht tot 1 september 2020. Meer info kunt u hier lezen. Een digitale vergadering is prima te organiseren met tools als Zoom of Teams, maar wij kunnen ook een digitale oplossing voor uw ALV faciliteren, wilt u daar gebruik van maken laat het ons dan zsm weten?

Protocol Biljarten
Binnen de sport is er een algemeen vastgesteld protocol en voor biljarten (wedstrijd en recreatie) heeft de KNBB op 6 mei een aangepast protocol gepubliceerd. Mocht u daar vragen over hebben of aanvullingen dan horen wij dat graag. Het protocol kunt hier raadplegen.

Enquête voor biljartlokaliteiten
Hoe meer wij van de problemen van de lokaliteiten weten hoe beter wij in staat zijn om dit onder de aandacht te brengen. Wij hebben een anonieme enquête opgesteld met maar 23 vragen. En roepen alle lokaliteiten op om deze voor 10 mei in te vullen. Ga naar www.knbb.nl/enquete voor de online enquête.

Interpretatie routekaart/maatregelen persconferentie 6 mei
Het kabinet maakte op 6 mei de vervolgstappen bekend vanaf 11 mei tot en met 1 september voor de terugkeer vanuit de intelligente lockdown richting ‘normaal’. Voor deze vervolgstappen (routekaart) is het voorbehoud gemaakt dat het aantal besmettingen niet oploopt en dat er uiteraard aan de richtlijnen gehoor wordt gegeven.
De KNBB is blij voor alle spelers (sport en recreatieve spelers), organisaties en lokaliteiten dat er nu perspectief wordt geboden. Zie hiervoor het persbericht van het kabinet.

Eerder hebben wij al als leidraad een sportspecifiek concept protocol opgesteld en vanuit NOC*NSF is er een aangepast algemeen sport protocol, zie https://nocnsf.nl/sportprotocol.

Wij merken dat de gepresenteerde routekaart veel vragen oproept. Vragen zoals: welke accommodaties vallen onder horeca, vragen over competities, vragen over onofficiële wedstrijden, etc. Wij hebben gisteren samen met andere sportbonden, die vooral in horeca actief zijn, enkele vragen voorgelegd aan NOC*NSF om aan de instanties die betrokken zijn bij de besluitvorming voor te leggen. Zodra wij antwoord hebben gekregen en/of wanneer er meer uitleg is over de maatregelen zullen wij dat op www.knbb.nl/coronavirus publiceren.

Blijf gezond en mocht u aanvullende vragen hebben dan horen wij dat graag.
Als er bij u of de verenigingen naar aanleiding van Corona vragen zijn dan kunt u deze het beste stellen via info@knbb.nl. Wij zullen er alles aan doen om deze zo snel als mogelijk te beantwoorden.

Met sportieve groet,

Willem La Riviere
directeur
Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB)

T 0306008404 – M 0610559031
E w.riviere@knbb.nl
www.knbb.nlwww.carambole.nlwww.poolbiljarten.nlwww.driebanden.nlwww.snooker.nl

Bondsbureau: 030-6008400, tijdens werkdagen bereikbaar tussen 09:30-12:45 en 13:15-16:00.
Post- en bezoekadres: KNBB, Archimedesbaan 7, 3439 ME Nieuwegein