De eerste helft van de competitie zit erop. De berekening en communicatie via mail vanuit Biljartpoint naar de teamleiders en wedstrijdleiders heeft nogal voor enige verwarring gezorgd.

Het nieuwe reglement schrijft voor dat de te maken caramboles zowel naar boven als naar beneden bijgesteld kan worden. Dit is nieuw en ingegaan in het seizoen 2015-2016. U vindt het reglement hier vanaf pagina 58. De tabel op pagina 61 “Overzicht moyennebereking teamcompetitie” geeft aan hoeveel slechtste en beste partijen niet meetellen voor de nieuwe moyenneberekening. Dat is afhankelijk van de aantal gespeelde partijen. Bijvoorbeeld: speler heeft 14 partijen gespeeld in de eerste helft van de competitie. Bij de nieuwe moyenneberekening tellen de vier slechtste en vier beste partijen niet mee. De zes overgebleven partijen tellen mee voor de nieuwe moyenneberekening.

Ik adviseer u om voor aanvang van de volgende competitiewedstrijd Biljartpoint te raadplegen. Doordat spelers mogelijkerwijs naar boven en/of naar beneden zijn bijgesteld voor wat betreft het aantal te maken caramboles kan het voorkomen dat er ook een verschuiving heeft plaatsgevonden in de ‘rangorde’ van uw team. Om misverstanden te voorkomen kunt u het beste het wedstrijdformulier van de te spelen wedstrijd uitprinten en hanteren voor de speelvolgorde en aantal te maken caramboles. Ik begrijp dat het voor u even wennen is, maar hoop dat het met deze toelichting duidelijk is.

Let op! Voor de C3 en C4 klasse geldt een aangepaste moyenne-tabel. Klik hier voor de volledige aangepaste tabel.

Gerard Verhaar
Wedstrijdleider Competitie